Vil du gerne være med til at gøre noget godt for klimaet, kan det være et rigtig fornuftigt valg at skifte dine nuværende køretøjer ud med elektriske køretøjer i stedet for. Selvfølgelig kan du sagtens beholde din cykel, men har du fx en bil eller en scooter, der kører på benzin eller diesel, er det oplagt at tage skiftet over til de elektriske versioner, så du ikke længere skal tænke på, at du er med til at udlede unødigt meget co2 ved at køre på dine gamle køretøjer.

Næsten alle køretøjer findes i en elektrisk version

Uanset om du har brug for en ny bil, en ny scooter eller bare et løbehjul, der kan få dig hurtigt frem i den travle trafik om morgenen, kan det altså lade sig gøre at finde en elektrisk model. Der er allerede mange danskere, der er skiftet over til at køre i en elbil, så de kører på strøm i stedet for at køre på benzin og diesel. Du kan også vælge at skifte bilen helt ud med fx et el løbehjul voksne kan køre på. Så længe du bare tænker over, hvad du kører på, er du nået langt. Så skal du bare lige det sidste skridt og skifte køretøjet ud.

Ikke dyrere end så mange andre køretøjer

Det gode ved de elektriske køretøjer er jo også, at det ikke er dyrere for dig at vælge at købe en elbil, end det er at købe en almindelig bil, der kører på benzin. Et el løbehjul koster fx heller ikke mere, end det koster at købe en ny cykel. Og en cykel skal jo holdes ved lige, have pumpet dæk og lignende, hvor et el løbehjul langt hen af vejen sagtens kan fungere uden det store vedligehold andet end opladning af batteriet.

Kør grønt fremover

Vælger du at skifte over til et elektrisk køretøj, kan du også nyde at køre rundt med en meget grønnere samvittighed fremover. Det er en rar fornemmelse at køre rundt i byen og vide, at du ikke er med til at udlede co2, mens du kører. Så har du ikke allerede valgt at hoppe med på den grønne bølge og skifte over til et elektrisk køretøj, er det måske nu, du skal tage springet og kaste dig ud i det. Det vil du også selv blive glad for at gøre.