Miljøet er under pres, og det er vigtigt at gøre alt, hvad vi kan for at passe på det. Heldigvis findes der mange miljøvenlige produkter på markedet, som du kan benytte dig af. I denne artikel vil vi kigge nærmere på bådmaling, som er et produkt, som har stor betydning for miljøet. Vi vil give dig en guide til at vælge den bedste bådmaling, samtidig med at du passer godt på miljøet.

Hvorfor skal man male sin båd regelmæssigt?

Det er vigtigt at male båden regelmæssigt, da det beskytter båden mod vejret og miljøpåvirkninger. Bådmalingen fungerer som et lag mellem båden og de skadelige stoffer i miljøet. Hvis båden ikke er malet, vil den blive påvirket af sol, vind og vandpåvirkninger, hvilket kan give alvorlige skader. Bådmalingen giver båden en beskyttende barrier, som forlænger bådens levetid.

Hvilken bådmaling er bedst for miljøet?

Der findes mange forskellige typer bådmaling på markedet, men ikke alle er lige miljøvenlige. Nogle bådmaling er baseret på opløsningsmiddel, mens andre er baseret på vand. Opløsningsmiddel baseret bådmaling kan have alvorlige miljøpåvirkninger, hvilket gør dem ikke anbefalelsesværdige. Vandbaserede bådmaling er langt bedre for miljøet, da de ikke indeholder skadelige stoffer.

Hvilken del på båden skal du male?

Når du skal male båden, er det vigtigt at vælge den rigtige maling til den rette del af båden. Hvis bådmalingen ikke er godkendt til den type overflade, kan det have alvorlige konsekvenser. Det er derfor vigtigt at kende overflade, inden du vælger maling. Skal du f.eks. male bunden på båden så skal du have en bådmaling, der er egnet til dette, og hvis du skal male træværket skal du have en maling der er egnet til netop dette.

Maling med mindre VOC er mere miljørigtigt

Når du skal vælge bådmaling, er der nogle vigtige ting, du skal have in mente. Først og fremmest bør bådmalingen være miljøvenlig. Der findes mange bådmaling på markedet i dag, og det kan være svært at finde ud af, hvilken bådmaling der er bedst for miljøet. Det er dog vigtigt at tage højde for bådmalingens indhold af VOC (volatile organic compounds), da dette er en vigtig faktor for bådmalingens miljøvenlighed. Jo mindre VOC bådmalingen indeholder, jo bedre er den for miljøet.

Bådmaling skal være effektiv og holdbar

Derudover bør bådmalingen også være effektiv og holdbar. En bådmaling skal gerne kunne beskytte båden mod vejret, saltvand og andre påvirkninger fra naturen. Derfor bør bådmalingen have en god effektivitet, så båden bliver beskyttet på bedst mulig måde. Bådmalingen bør også have en god holdbarhed, så den kan holde båden i god stand i mange år.