Økologisk vin er produceret uden brug af pesticider, herbicider og kunstgødning. Dette gør økologisk vin til en miljøvenlig produktionsform, som skåner miljøet for unødig belastning. Økologisk vin smager desuden bedre end konventionel vin, da økologisk landbrug fokuserer på kvalitet frem for kvantitet. Økologisk vin er derfor en win-win for både miljøet og din smagsløg!

Husk derfor at:

  • Økologisk vin smager bedre end konventionel vin
  • Økologisk vin skal drikkes inden for et år efter høsten
  • Økologisk vin er ofte af højere kvalitet, så det er tit velsmagende selv et år efter, at den er blevet produceret.
  • Økologisk vin er produceret uden brug af pesticider, herbicider og kunstgødning.
  • Økologisk vin er en miljøvenlig produktionsform, som skåner miljøet for unødig belastning.

Tag skridtet videre og køb økologisk biodynamisk vin

Økologisk biodynamisk vin er økologisk vin, der er produceret efter principperne for biodynamik. Biodynamik handler om at skabe en ligeværdig dialog mellem jord, planter og dyr med henblik på et sundt økosystem. Økologisk biodynamisk vin er derfor et sundere og mere miljøvenligt valg end konventionel økologisk vin. Biodynamikken har desuden en række andre fordele, som gør den til et mere bæredygtigt landbrugssystem. Økologisk biodynamisk vin er derfor godt for både miljøet og din sundhed!

Husk derfor at:

  • Økologisk biodynamisk vin er økologisk vin, der er produceret efter principperne for biodynamik.
  • Økologisk biodynamisk vin er et sundere og mere miljøvenligt valg end konventionel økologisk vin.
  • Økologisk biodynamisk vin er ligeværdig dialog mellem jord, planter og dyr med henblik på et sundt økosystem.
  • Økologisk biodynamisk vin har flere fordele end konventionel økologisk vin.
  • Økologisk biodynamisk vin er derfor en win-win for både miljøet og din sundhed!

Økologisk vin har kortere holdbarhed end konventionel vin

Økologisk vin har kortere holdbarhed end konventionel vin, fordi økologisk landbrug ikke benytter sig af kemikalier, som kan øge holdbarheden. Det er derfor vigtigt at huske på, at økologisk vin skal drikkes inden for et år efter høsten. Økologisk vin er dog ofte af højere kvalitet, så det er tit velsmagende selv et år efter, at den er blevet produceret.

Vigtig med god opbevaring af økologisk vin

Økologisk vin har kortere holdbarhed end konventionel vin, fordi økologisk landbrug ikke benytter sig af kemikalier, som kan øge holdbarheden. Økologisk vin er derfor bedst at opbevare på et køligt og mørkt sted, hvor den kan holde sig i op til to år. Husk derfor at gemme økologisk vin på den rigtige måde, så den gode økologisk vin ikke tager skade. Brug evt. et vinkøleskab til opbevaring, så du er sikker på de optimale forhold til din økologisk vin.