FAQ/Ofte stillede spørgsmål

Forklaring på sprog:

Du/dig = Indsamler/donor
Vi = Samlind ApS Kan man samle ind til lige, hvad man vil?

Ja, det kan man. Samlind ApS tjekker dog alle indsamlinger, så hvis vi ser indsamlinger som ikke burde godkendes eller ikke følger god indsamlingsskik, så bliver personen der har startet indsamlingen kontaktet med henblik på sletning af indsamlingen. Indsamlingsnævnet kan også alene afvise en indsamling hvis ikke de kan godkende den Hvor længe varer en indsamling?

Det er op til dig. Som indsamler bestemmer man selv indsamlingens varighed – dog max. 100 dage. Må jeg reklamere med min indsamling?

Ja, det må du gerne, du må reklamere alt, det du vil, hvor du vil – jo flere der kender til din indsamling, jo flere donorer modtager du. Skal man oprette profil for at starte en indsamling?

Ja, det skal man. Vi skal vide at indsamlingen, der er startet, er en seriøs indsamling, og at det indsamlede beløb går til den rigtige. Man opretter automatisk en profil ved oprettelse af en indsamling. Skal man opgive personlige oplysninger ved oprettelse af indsamling?

Ja det skal du, og da vi også følger Persondataloven, bliver vi nødt til at have oplysninger ved oprettelsen på dig, og det indsamlingen går til. Skal man oprette en profil for at lave en donation til en indsamling?

Nej, det behøver du ikke. Du kan vælge at skrive dit navn, eller være anonym ved donation samt tilføje en mail-adresse, hvis du ønsker en kvittering. Går det indsamlede beløb ind på indsamlers konto efter indsamlingen er slut?

Ja, indsamlingen går ind på det kontonummer og registreringsnummer, som bliver noteret ved en startet indsamling. Der kan dog gå op til 10 arbejdsdage, men der kommer en kvittering på endt indsamling samt overførsel. Får man en kvittering ved donation?

Ja, du får en kvittering på mail, hvis du ønsker det.

Kan man donere til flere indsamlinger?

Ja, det kan du. Der er ikke noget loft på antal indsamlinger, du kan donere til.

Kan man oprette flere indsamlinger på en gang? 

Ja det kan man godt.

Kan man afbryde en igangværende indsamling?

Ja, personen der har oprettet indsamlingen kan lukke indsamlingen til enhver tid. Kontakt info@samlind.dk

Er der et min. eller max. beløb man kan indsamle?

Nej, det er der ikke. Man får udbetalt det indsamlede beløb uanset hvor småt eller stort det er. Kan jeg donere anonymt?

Ja det kan du, du skal bare sætte et hak i “Jeg ønsker at bidrage anonymt” boksen ved indbetalings vinduet, så videregiver vi ikke dine oplysninger. Dog skal Samlind bruge dine oplysninger, pga., regler ang. hvidvaskningsloven.