FOREBYGGELSE SEKSUEL VOLD OG CHIKANE

 kr. 
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Terms

Donation Total: 100 kr. 

0 kr.  of 500 kr.  raised

I Peru er seksuel chikane og vold hverdag på skolerne. Særligt unge piger og LGBTI+ personer bliver presset til at give seksuelle ydelser til deres lærere i bytte for bedre karakterer. De må gå uden om bestemte områder på skolen, som er ’hot-spots’ for overgreb. Nogle dropper ud pga. graviditeter som følge af overgreb på skolen. Det skaber en utryg stemning og frustration, fordi der ikke er nogen hjælp at hente fra de voksne på skolerne, der ikke tager de unges oplevelser alvorligt. Og der er ingen klare procedurer for anmeldelser.

Vi har lyttet til alle de unges fantastiske idéer til aktiviteter og løsninger. Ud fra det har vi valgt 5 aktiviteter, som vil nå ud til 25.000 peruvianske unge og 11.200 voksne:

• UDDANNELSE OG EMPOWERMENT – Vi styrker de unge til at skabe en forandring

• AKTIVISME OG KAMPAGNER – Vi skaber opmærksomhed både lokalt og nationalt

• KULTURÆNDRING – Vi engagerer hele skolesamfundet

• FORTALERARBEJDE – Ungdomsledet fortalerarbejde fører til mere trygge skoler

• VIDENDELING – Vi involverer 150 andre skoler, partnere og institutioner.

De aktiviteter vil give de unge styrken og værktøjerne til at stå frem og sige fra over for seksuel vold og chikane. De bliver i stand til at støtte og hjælpe ofrene og vil inddrage lærere, skoleledere og forældre i at blive en del af løsningen. De kan sætte fokus på problemet på nationalt plan, så det ikke længere er tabu at sige fra – og skolerne kan blive de trygge rum, som skoler bør være.

Vi håber at du vil være med til at hjælpe de unge i Peru.