Hjælp Rune

 kr. 
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Terms

Donation Total: 100 kr. 

7.050 kr.  of 250.000 kr.  raised

Hjælp Rune til at leve er normalt liv, uden smerter og uden risiko for at dø af nyresvigt eller livsfarlige blodpropper

I dag fortryder Rune bittert, at han tog et valg, der har vist sig at være livsfarligt for ham.
Hvad får folk til at sprøjte paraffinolie ind i ens muskler i overarmene?

Megareksi er en lidelse, der særligt rammer mænd. Det kan forstås som “omvendt” anoreksi. Megareksi handler om selvværd, kontrol, kropsidealer, kønsidentitet og forventningskrav – præcis som det er tilfældet med anoreksi. Forskellen ligger i, at mens personer med anoreksi er optaget af at være tynde, og hele tiden føler sig for tykke, så stræber mennesker med megareksi (megarektikere) efter en stor og muskuløs krop – og de føler sig aldrig store nok.
Megareksi medfører et forvrænget billede af egen krop.
Man føler sig aldrig stor nok.
I Danmark er megareksi desværre ikke en anerkendt diagnose.
Risikoen ved at bruge paraffinolie har vist sig at være meget høj. Olien laver forandringer i musklerne, som forårsager forhøjet kalk i blodet.
Den alvorligste konsekvens er kronisk D-vitamin forgiftning, udvikling af arvæv og forkalkning i nyrerne. Det kan i værste fald være dødeligt. Man kan ikke få nye nyrer transplanteret, for de ville også bare kalke til.

Rune er i dag 38 år.
I 2014 havde han en kæreste og var familiefar til to små drenge. En meget hård skilsmisse, hvor han også mistede en stor del af sit venne-netværk, kastede Rune ned i en tilstand af ensomhed og afmagt – og han mistede troen på sig selv og sit eget værd.
I træningslokalet fandt Rune en form for fællesskab, der føltes trygt for ham. Men i det var der også en jagt på store, svulmende overarme, der får deltagerne til at tage forkerte og farlige valg. Hurtige genveje til en følelse af større selvværd. Og hvis de nye venner overbeviser en om, at det ikke er farligt – og ens dømmekraft er slået ud af kurs – ja, så er det måske ikke så svært at forstå, at man tager dumme beslutninger, når det nu er så effektivt på den korte bane.

Så ja, Rune fik en ven til at sprøjte paraffinolie ind i sine overarme. Og kom til at se ud, som han ønskede ret hurtigt. Han oplevede, at hans selvværd voksede samtidig med at hans overarme voksede.
Det gik desværre også galt ret hurtigt, for olien var blevet sprøjtet direkte ind i blodbanerne, havde givet ham to blodpropper og lukket hans lunger.
Rune endte i koma og hjerte-lungemaskine på Skejby sygehus og var tæt på at dø.

Rune har længe fortrudt at han tog det valg, der nu har vist sig at være livsfarligt for ham.
Runes D-vitamintal er gået fra 300 til 26. han kan ikke tage D-vitamintilskud, da hans kalktal så vil stige med risiko for at dø.
Rune har meget lidt energi, føler sig deprimeret, sover ikke godt om natten, da kroppen snurrer og prikker og det gør ondt i armene. Han er angst for at dø.
I yderste konsekvens risikerer det at koste livet, hvis nyrerne sætter ud.
Han skal drikke vand i litervis dagligt, det er slut med at indtage mælkeprodukter, og sollyset kan han heller ikke længere tåle.
Det offentlige sygehusvæsen tilbyder ikke Rune (eller andre i samme situation) behandling. Kun på privathospitalet Aros kan han blive opereret. Operationen er omfattende. Den skal gøres af minium fire gange og koster ca. 250.000 kroner.
Det offentlige yder ingen tilskud.
Rune er far til to teenagedrenge og kæreste med Louise. De har svært ved at bede om hjælp, og kunne de selv optage et lån, så gjorde de det med det samme – men de er begge i fleksjob og har desuden gæld på grund af tvangsauktion, så det er ikke muligt at låne pengene. De har derfor igangsat denne indsamling med håb om, at der ad denne vej vil kunne skaffes et beløb til at starte behandling på Aros hurtigst muligt.
Hjælp Rune til at leve et normalt liv, uden smerter og uden risiko for at dø af nyresvigt eller livsfarlige blodpropper.
Rune har mange drømme i livet, meget han gerne vil med sine børn og sin kæreste.