Indsamling til fordel for den efterladte familie til 6 årige Eddie

Mange tak, vi har nået målet for indsamlingen!
90.000 Kr.- indsamlet af 90.000 kr.

100% funded

På billedet ses lille Eddie på 6 år. Billedet er taget på første skoledag den 10. august 2020. Blot 3 dage senere falder Eddie om på Viby skole og går efterfølgende bort på Skejby hospital. Eddie efterlader sig sine forældre, sin lillesøster på 4 år samt en lillebror på 8 uger.
Vi ønsker at hjælpe familien og give dem de bedst mulige betingelser i det der skulle have været en lykkens tid og kulminationen for forældrene og børneflokken, men som nu er endt i en livskrise for den lille familie. Forældrene befinder sig i den ubarmhjertige og kontrastfyldte virkelighed, at skulle være forældre for en sorgramt 4 årig og en lille baby, samtidig med at skulle bearbejde en sorg, der er altoverskyggende og invaliderende.Hele historien: 

3 dage efter sin skolestart falder Eddie, uden forklaring eller umiddelbar årsag, om under en gymnastiktime i skolen. Forældrene tilkaldes og ved ankomsten til skolen bliver de mødt af skolelederen og to lærere, der skal tages sig af Eddies to søskende som havde været hjemme med moderen den pågældende dag. Forældrene får besked på at følge med skolelederen op på lærerværelset, hvor Eddie nu befinder sig. Ved et uheld kommer forældrene til at overvære, at deres 6 årige søn ligger livløs på gulvet og modtager hjerte-lunge redning. En ambulanceredder får dog hurtigt skærmet forældrene og de føres ind i det tilstødende lokale. Det lykkes ambulanceredderne at stabilisere Eddie. Han bringes hastigt til Skejby hospital og lægges i kunstigt koma samt nedkøling af kroppen i 48 timer. Dette gøres for at nedsætte hjernens aktivitetsniveau ift. at give hjernen de bedst mulige betingelser for at komme sig efter den har været uden ilt. Da Eddie skal vækkes fra sin koma, går det i første omgang som håbet. Eddie reagerer og responderer på hans forældres ord og alt tyder godt. Ulykkeligvis går lille Eddies hjerte igen i stå efter ca. 30 minutter med gode livstegn. Hans forældre står ved hans side, da hjertet går i stå og de er nu vidne til at deres lille søn får hjertemassage i 45 minutter. det ender med at Eddie bliver tilkoblet en hjerte-lunge maskine, som et sidste forsøg på at redde hans liv. En proces der gør at der undervejs ikke kan ydes hjertemassage og Eddie bliver efterfølgende erklæret klinisk hjernedød.

Forældrene står nu over for den umenneskelige situation, at skulle slukke for den maskine, der som det eneste holder deres søn i live.

4 dage efter Eddies pludselig kollaps og hjertestop, står hele familien samlet om Eddies hospitalsseng. Der afholdes en lille ceremoni, hvor Eddies godnat sange bliver sunget for ham, en bøn bliver bedt og der tændes et lille lys. Maskinen frakobles og lille Eddie tager sit sidste åndedrag i en alder af 6 år.

Tilbage står forældrene uden en forklaring på det hændte- uden de svar som de så desperat har brug for, og selvfølgelig i chok over hele situationen. Hvordan kan en sund og rask dreng, der aldrig har fejlet noget eller vist tegn på sygdom, pludselig falde om. Hvordan kan det gå så galt?

Indsamlingen er til fordel for familien. Det er afgørende at de får den helt rette hjælp og rådgivning. Desuden er det vigtigt at det økonomiske pres løftes, således at familien ikke presses tilbage på arbejdsmarkedet i utide, men derimod får tid og mulighed for at bearbejde sorgen samt at finde fodfæste i en ubarmhjertig og vanvittig turbulent livssituation.

Den 1. Januar 2021 effektueres en ny lov om udvidet sorgorlov for forældre, der har mistet et barn i alderen 0-18 år. Loven ændres som led i et borgerforslag, hvor et enigt folketing har støttet op og indgået aftale om vedtagelse af forslaget. I praksis betyder det, at forældre, der har mistet et barn, har ret til 6 måneders sorgorlov. Da Eddies død indtræf blot fire måneder før vedtagelsen og ikræfttrædelsen af dette lovforslag, kan familien ikke gøre brug af denne ret. En ret, der for familien ville have en kæmpe betydning og sikre den fornødne ro til at komme igennem sorgen. Familien står derfor i en situation, hvor de mærker en stadigt stigende pression og forventning fra jobcenteret, om tilbagevenden til arbejdspladsen. Dette blot 3 måned efter deres søns pludselige død. En tanke, der for forældrene, er så fjern og urealistisk som overhovedet muligt.

Nedenstående er indsat et link til beskæftigelsesministeriet hjemmeside. Her kan du læse om politikernes holdning og tanker omkring vedtagelsen af lovforslaget.