Lukas´s kamp for livet

 kr. 
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Terms

Donation Total: 100 kr. 

101.295 kr.  of 200.000 kr.  raised

Lukas har fået kræft.  

 

Hvem er Lukas

Lukas er 24 år gammel. Han er en kæk, frisk ung mand, der drømmer om at  arbejde med mennesker. 

Lukas har arbejdet som pædagogmedhjælper og været støttekontaktperson for unge i Odense.

Han er en dygtig skateboarder i Odense hvor han bor og ellers er han  et livsglad menneske med hjertet det helt rette sted.

Lukas er en fantastisk søn og bror til sine søskende, en fantastisk ven, og et menneske fuld af liv og glæde, som han gerne spreder videre til alle omkring sig. 

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om Lukas, så er han fantastisk til at fortælle om hele sit forløb, sine op og ikke mindst nedture, hans sindssyge styrke og positive indstilling til livet og ikke mindst om kampen for at beholde det.

 

Se Lukas´s instagram her :

Søg på ; @lukasalo 

Eller :  https://www.instagram.com/lukasalo/ 

 

Chokket og Diagnosen:

Den 8/10-21 for 8 måneder siden vendte hans verdens sig dramatisk på hovedet. 

Lukas havde i nogle uger haft symptomer som træthed, uoplagthed, senere store uforklarlige blå mærker og lige inden han kom til lægen blødte han fra næse og mund.

 

Han kom til lægen, fik taget blodprøver torsdag  kl 13:00 d 7/10-21. KL.l 17 samme dag ringer de fra OUH at han skal pakke en taske om komme ud på hospitalets hæmatologiske afdeling. Forvirring, frygt og bekymring plantede sig i os alle.

Dagen efter kommer diagnosen, det er  KRÆFT, en form for leukæmi,, vi får at vide at det er alvorligt, og lægen fortæller at han nu bestiller en ambulance, så han med det samme kan blive fragtet til rigshospitalet og starte behandling. 

“Det er ALVORLIGT” siger lægen et ord som på hele turen til KBH lyder som en dødsdom i vores ører.

 

Lukas blev i dagene efter  diagnosticeret med en aggressiv form for leukæmi der hedder T-ALL.  Eller som det også hedder,  akut lymfatisk leukæmi, i en sjælden aggressiv form, der kun forekommer 8-10  tilfælde af i Dk om året. 

 

Behandlingen:

I Dag er Lukas på 8 måned i behandling med intensiv kemo. En behandling  der i sig selv har livsfarlige bivirkninger. En af dem har været en svampeinfektion i hans lever, lunge og milt. Han har af den grund været nødt til at få fjernet sin milt, dele af sin lever og mellemgulv. 

Han er lige nu igang med at komme sig over  to alvorlige operationer der kostede ham 4 døgn i kunstig koma og en lang opvågnings periode hvor Lukas for første gang nu, mærker at dette måske kan ende med at koste ham livet, en bekymring man ikke bør have når man er 24 år gammel.

Når han er ovenpå igen efter operationerne, skal han igen tilbage på intensiv kemo med de risici og alvorlige bivirkninger det medfører.

 

Kampgejsten og lysten til livet:

I alt dette har  Lukas dog rejst sig og blevet  et fantastisk eksempel og en rollemodel for alle i en lignende situation, eller i virkeligheden for alle os andre,  der dagligt går og brokker lidt over de små banale ting, vi til hverdag møder i livet. 

Han kæmper imod sin sygdom med alt hvad han har, og gør det med en vanvittig inspirerende gnist, humor og styrke.

 

Lukas fortæller om sin kamp, om sine oplevelser, med og imod  kræft, på sine sociale platforme , instagram, facebook og tiktok. 

( links)

Han har i forløbet gjort det så godt og livsbekræftende, at han har fået enormt mange følger og han er blevet kontaktet af en journalist på DR, om han vil lave en podcast om sin sygdom, om de spørgsmål, tanker og bekymringer der opstår, når man som ung får en livstruende sygdom. podcastet kan høres på spotify på DR´s Spejlet. 

Du kan lytte til podcastet her  Spejlet

 

Derudover har Lukas på eget initiativ, af egen kraft,  indsamlet 42000kr til Kræftens bekæmpelse via sin facebook profil, penge der ubeskåret går til andre unge med kræft.

Målet var til start 5000.00kr men endte altså helt oppe på 42000.00 kr.

 

Lukas har en drøm 

Lukas bor pt. på et lille  lejet værelse i Odense, men mangler et sted hvor han kan lade op og restituere imens han er i behandling, et  sted hvor han kan have besøg af venner og familie, slappe af og nyde de gode dage der heldigvis også er.

 

Lukas har derfor en drøm om at få sig et lille hyggeligt kolonihavehus i Odense tæt på en af flere sine allerbedste venner heriblandt sin barndoms ven  Alexander. 

Han har med stort held fået lejet en grund i en populær kolonihave forening i Odense,  men mangler økonomisk hjælp til også at kunne bygge et lille hus på grunden, der lige nu bare er en græsmark, med et skur på.

At bygge selv små huse idag er super dyrt og på uddannelseshjælp er det helt umuligt at få råd til.

 

Indsamlingen:

Til info , så er det naturligvis ikke muligt at have penge på sin konto når man er på uddannelseshjælp, hvilket giver super god mening. Men Odense kommune har givet tilladelse  til at der indsamles penge, vel at mærke penge der  at alle skal være  øremærket til bolig og IKKE er tilgængelige til andet end bolig. 

Et hvilket som helst beløb lille eller stort vil blive taget imod med stor taknemmelighed.