Malawi – Gowamos landsbyliv og skole

 kr. 
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Terms

Donation Total: 100 kr. 

4.100 kr.  of 20.000 kr.  raised

Malawi er et af Afrikas fattigste lande, hvor halvdelen af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen. Derfor er sult og fejlernæring store problemer i landet, som også er præget af korruption og vold. 17 millioner mennesker bor i Malawi og lever under disse forhold – og vi kan sammen øge levestandarden for nogle af disse mennesker.

I 2017 boede jeg i den lille landsby, Gowamo, hos en lokal familie. Gennem kommunikation med de lokale og dét at være en del af deres hverdag, har jeg fået et godt billede af, hvad de lokale i Gowamo har brug for.

Børnene er håbet i Malawi, hvor den forventede levealder kun er 52 år. Desværre sulter mange børn på grund af fejlslagen høst, og halvdelen af de, som ikke sulter, lider af hæmmet vækst på grund af fejlernæring. Indsamlingen går derfor først og fremmest til gødning af landjord og vandingssystemer samt uddannelse af de lokale bønder. Hernæst kommer uddannelsen, med hvilken børnene kan hjælpe deres familie ud af fattigdom og sult. På den lokale skole i Gowamo består en klasse bare af lidt over 100 børn til én lærer. Det er ikke optimale læringsforhold, og indsamlingen vil derfor også have til formål at opføre flere skole- og toiletbygninger, ansættelse af flere lærere (med speciale i f.eks. landbrug og håndværk) og køb af skolebøger.

Jeg rejser igen til Gowamo i 2021, og alle bidrag vil først og fremmest blive benyttet til ovennævnte formål. Jeg står selv for at hyre arbejdere og betaling af disse. Fra min tid i Malawi kender jeg til priser på netop bøger, byggeprojekter, lønninger og så videre.
En stor del af projektet kommer fra egen lomme, men med din hjælp kan jeg hjælpe endnu mere i lokalområdet.

Hvis vi sammen skulle rejse penge nok og mere til, vil jeg i nabolandsbyerne, Champira og Jenda, starte en dialog med de repræsentative høvdinger og finde ud af, hvordan vi også kan hjælpe de landsbyer. Det kunne være vandingssystemer, skrivehæfter eller andet.

Jeg og Malawi håber inderligt på din hjælp. Alle bidrag gør en stor forskel i et land som Malawi, hvor et helt folk er sat på livslang sultekur.