Kan man lave en privat indsamling på Facebook?

Ønsker du at oprette en indsamling på Facebook og er bosat i Danmark, er der desværre sat restriktioner for hvilken type indsamling du kan lave. Grundet de nye regler fra indsamlingsnævnet fra d. 01-02-2019 som lyder at alle indsamlinger skal anmeldes og godkendes før der kan samles penge ind, har Facebook valgt at deaktivere funktionen hvor du kan oprette en privat indsamling på Facebook

Kræftens bekæmpelse konkurrence

Derfor kan du ikke oprette en privat indsamling på Facebook

Facebook Fundraisers står der at du kan oprette en indsamling, men når trykker på funktionen, bliver du blot videresendt til din Facebook-profil. Dette er fordi Facebook har valgt at deaktivere funktionen for oprettelse af private indsamlinger for personer i Danmark. Det samme gælder for personer i eksempelvis Norge hvor de har lignende krav som vi har i Danmark.

Årsagen til at du ikke kan oprette en privat indsamling på Facebook er at man i 2014 valgte at oprette indsamlingsloven som inkludere indsamlingsnævnet som skal varetage og opretholde de gælende love og regler omkring indsamlinger. Tilbage i februar 2019 valgte indsamlingsnævnet at ændre regler omkring anmeldelse af indsamlinger og d. 01-02-2020 blev det derfor påkrav at alle indsamlings anmeldes og skal godkendes før penge kan samles ind.

Man kan næsten gå ud fra at, denne kontrol af indsamlingstilladelser som er påkrævet som indsamlingsportal, hvilket Facebook gør sig til, det øjeblik du opretter en privat indsamling hos dem, er for stor en opgave med det antal brugere som ville benytte sig af denne funktion. Det er fuldt forståeligt at de ikke ønsker at pålægge sig det ansvar og det er derfor du ikke kan oprette en privat indsamling på Facebook.

Hvordan laver man en indsamling på Facebook?

Ønsker du at oprette en indsamling til en velgørenhedsorganisation på Facebook kan du gøre dette under “Fundraisers” – Samme sted hvor du ville kunne oprette en privat indsamling på Facebook, såfremt de ikke havde deaktiveret denne funktion.

Hvis du vil oprette en indsamling for en velgørenhedsorganisation, kan du klikke her eller følge nedenstående vejledning:
  1. Klik på Fundraisere i menuen til venstre i dine nyheder.
  2. Klik på Indsaml penge.
  3. Vælg Nonprofitorganisation eller Velgørenhedsorganisation.
  4. Vælg en velgørenhedsorganisation, vælg et coverbillede, og angiv oplysninger om fundraiseren.
  5. Klik på Opret.

Opret en indsamling og del den på Facebook

Selvom du ikke kan oprette en indsamling direkte hos Facebook, kan du altid lave din egen indsamling på vores hjemmeside og derefter dele den på de sociale medier, heriblandt Facebook. Mangler du en idé til en indsamling kan du i vores blog finde mange gode råd og vejledninger til indsamlinger du kan lave.

Skrevet af: